IKSZT átadás

2012. február 25.

Nagy Imre cikke (Veszprém Megyei Napló)

Teljesen megújult a kultúra háza

Ugod (ni) - Csaknem ötvennégymillió forintot nyert a falu a Mezőgazdasági és vidékfejlesztési Hivatal pályázatán, ehhez önerőkért tizenötmilliót biztosított a település önkormányzata. így újult meg a kultúrház, amely a jövőben integrált közösségi szolgáltató térként működik.

Mint azt Vörös Tibor polgármester köszöntőjében elmondta, a munkálatok során felújították és hőszigeteltek az épület homlokzatát, nyílászárókat, teljes épületgépészetet és tetőhéjazatot cseréltek, nagy tanácstermet, számítógépes és szociális helyiségeket építettek, a nagytermet álmennyezettel, új falburkolattal és padlófűtéssel látták el. Hat számítógépet, fénymásolót, fényképezőgépet, projektort, új bútorokat vettek. Az új épületben ifjúsági és közösségi programok szervezését, a lakosság és a vállalkozók információhoz jutásának elősegítését, közösségi internet-hozzáférési lehetőséget terveznek. Helyszínt biztosítanak a civil szervezetek számára és egészségvédelmi előadások megtartására. A község a beruházásait hitel-felvétel nélkül finanszírozza. Ugodon folytatódnak a fejlesztések, idén korszerűsítik az iskola fűtési rendszerét, és tovább építik a faluban a csapadékvíz-elvezető rendszert.

A megújult épületet dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, megyei kormánymegbízott adta át a közösségnek. Beszédében kiemelte a helyi kezdeményezések fontosságát, a közösség megtartóerejét, majd gratulált az új létesítményhez.

Tornavölgyi Krisztián tisztelendő áldását követően műsorral ünnepeltek az ugodiak, amiben felléptek az óvodások, iskolások, a Homokbödögei Művészeti Alapiskola táncosai, Gosztola István és a pápai fúvósok. A műsor után az érdeklődők megtekintették az épület megújult és újonnan épített helyiségeit.


Képek az eseményről