Közzétéve: 2019.06.30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Közös önkormányzati hivatal épületének
energetikai célú felújítása Ugodon

Ugod Község Önkormányzatának "Közös önkormányzati hivatal épületének energetikai célú felújítása Ugodon" című projektje az utolsó mérföldkőhöz érkezett.

A projekt során a közigazgatási feladatoknak helyt adó épület energetikai célú korszerűsítésére került sor, mely hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez is.

A beruházás 2019.06.30-án befejeződött. A projekttel kapcsolatos adminisztratív teendők 2019.09.28-ig zajlanak.


Köszönjük az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását!Közzétéve: 2018.11.27.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hivatal épületének energetikai felújítása Ugodon

A fizikai megvalósítás szakaszába érkezett Ugod Község Önkormányzatának "Közös önkormányzati hivatal épületének energetikai célú felújítása Ugodon" című projektje.

Az önkormányzat tulajdonában álló hivatali épület energetikai felújítását követően az épületgépészeti elemek megújulnak. A projekt keretében az új nyílászáróknak, valamint az épület szigetelésének köszönhetően hozzájárulunk az energia megtakarításához.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően a kivitelezési szerződés megkötésre került a nyertes LOMBARD-91 KFT-vel, 46.544.000,-Ft összegben. A kivitelezés befejezésének tervezett dátuma: 2019.06.30.


Köszönjük az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását!Közzétéve: 2018.11.10.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Közös önkormányzati hivatal épületének
energetikai célú felújítása Ugodon

Ugod Község Önkormányzata a "Közös önkormányzati hivatal épületének energetikai célú felújítása Ugodon" című projekt vonatkozásában 100%-os intenzitású, 51.838.212,- Ft összegű támogatásban részesült.

A 2016.05.02-án készült Hitelesített Energetikai Minőségtanúsítvány szerint az ugodi Közös Önkormányzati Hivatal épülete HH (gyenge) besorolás alá esik. Az U alakú épületben Bakonyság, Bakonykoppány, Bakonyszücs, Nagytevel, Béb, Lovászpatona, Ugod számára látják el a közös önkormányzati hivatali feladatokat. A kb. bruttó 480 m2-es épület 10 fő munkahelyét jelenti és funkciójából adódóan napi kihasználtsággal rendelkezik. A hét minden napján van ügyfélfogadási idő. Legutóbbi felújításon 2009-ben esett át, de az nem eredményezett komplex megújulást, sem külsőleg, sem belsőleg. 1982-ben történt a mai formának megfelelő kialakítása, mert az addig szolgálati lakásként funkcionáló részt is a hivatali funkciókká alakították és újították fel. Azóta a tetőzet javítása, és a homlokzaton lévő nyílászárók cseréje valósult meg.

Az önkormányzat tulajdonában lévő épületek közül a közös hivatal épülete az egyetlen, amely energetikai korszerűsítésen még nem esett át. Az épületgépészeti elemek elavultak (villany, víz, fűtés). A nyílászárók nem megfelelő hőtechnikai adottságúak. Szigetelés az épületen nincs, ezért a fűtési szezonban magas az épület fenntartási költsége és nehéz is az épületet a napi munkához megfelelő hőmérsékletűre fűteni.

Projektünk közvetlen célja az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló, közös önkormányzati hivatali funkciónak helyt adó épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, melynek eredménye az energia megtakarításon, felhasznált energiamennyiség csökkenésén keresztül az energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése. Emellett cél a megújuló energiaforrás használat növelése.

A projekt megvalósításának hatására az üzemeltetési (energia) költségek csökkennek, illetve a képzések révén az épülethasználók környezet- és energia tudatossága is erősödik.

A fejlesztés kizárólag elszámolható költségeket tartalmaz, melynek meghatározó részét az építés teszi ki, mintegy 46.567.752,- Ft összegben. A szükséges járulékos tevékenységekkel együtt a projekt elszámolható összes költsége bruttó 51.838.212,- Ft, melyhez az elnyert támogatás 100%-os.


Köszönjük az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását!


Kedvezményezett neve: Ugod Község Önkormányzata
Projekt címe: Közös önkormányzati hivatal épületének energetikai célú felújítása Ugodon
Szerződött támogatás összege: 51 838 212 HUF
Támogatás intenzitása: 100 %
A projekt kezdete: 2018.12.01.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019.05.31.
Projektazonosító: TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00028

Széchenyi logo