Faültetés a 2015. évben születettek emlékére

2016.11.05.

Szeretettel köszöntelek Benneteket!


A faültetés számomra szent és szakrális tevékenység, megfűszerezve egy kis pogány életörömmel, szinte olyan mint a gyermeknevelés. Néhány gondolattal szeretném összekötni e két dolgot, még ha látszólag távolinak is tűnnek.

A mai világ szerintem eltévelyedett, mert eltávolodott a természettől, a természetességtől. Az emberiség vívmányai a végtelen gőg és önzés emlékművei.

Szerintetek kellett nekünk a Kínai Nagy Fal, az atomenergia, a fene nagy modernizmus? Találmányaink pusztán saját -nyugati, vagy "keleti" kényelmünket és látszólagos elégedettségünket szolgálják. A kereslet és kínálat bűvkörében tévelyeg ez a kiüresedett civilizáció. Semmi szükségünk a technológiák tömkelegére, a "kifinomult ízlésre" ahhoz, hogy a világgal ,vagyis önmagunkkal összhangban élhessünk. Annyira beleszédültünk mindennapjaink pörgő mókuskerekébe, hogy elfelejtjük ezt a tényt.

Észre sem vesszük saját testünk, elménk, ezáltal gyermekeink természetes igényeit.(Például a millió fölösleges kütyü helyett elég lenne, ha szimplán vele lennél.), helyette mesterséges kábulatokba: - TV, nyugtatók, Norbi Update,alkohol... kit mi stimulál, sorolhatnám - menekülünk. Közben persze siránkozunk, hogy "Megint híztam két kilót!", hogy "Teljesen elidegenedtünk" és" A kutya se nyitja ránk az ajtót", "Nincs semmi ebben a nyomorék faluban sem".

Csodálkozunk?

Pedig a válaszok a szemünk előtt állnak! Nézzétek az előttetek növekedő fákat! Fedezzétek fel természetességüket, szépségüket, önzetlenségüket, alázatukat!

Ültessetek fákat, hogy visszatalálhassatok Tündérkertetekbe!

Ebben az esztendőben egy piros pogácsa almát fogunk ültetni, ami szintén őshonos a Bakonyalján.


Köszönöm a figyelmeteket!


Pethő Attila

Képek az eseményről